contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Foi Din Suc De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Foi: 11 linguri zahar, 11 linguri ulei, 11 linguri suc de rosii, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, faina cat cuprinde.
Crema: 1 pachet margarina Rama, 1 cana zahar pudra, 4 linguri gris, apa, vanilie, zeama de lamaie
Mod de preparare: Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au iesit 3 foi, mai maricele); se intind foi care se coc pe dosul tavii, nu foarte mult (la cuptorul meu au mers cam 12 minute, daca le lasam mai mult se maroneau prea tare).
Pentru crema se freaca margarina cu zaharul; se adauga treptat fiertura de gris, facuta din cele 4 linguri de gris si apa, se amesteca; se aromatizeaza cu vanilie si zeama de lamaie.
Se ung foile cu crema (cum mi-au iesit doar trei foi le-am uns doar cu crema de gris, am renuntat la gem); se poate glazura, daca se doreste.
Eu pun peste prajitura un fund de lemn; o tai a doua zi. De ceva vreme fac aceasta prajitura la sarbatori, impreuna cu prajitura pe care o cunosc sub denumirea Mimoza (ambele retete le am de la cumnata mea).
Presupun ca e o reteta destul de cunoscuta, dar e una din preferatele mele.








Sursa:gustos.ro autor alexandria

Articol recomandat de e-culinar.blogspot.com