Prajitura Cu Foi Glazurate Cu Zahar Ars
![adiscookblogspotco](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![](https://2.bp.blogspot.com/_wDQg82NNlwI/TSoeeGp5-vI/AAAAAAAACa4/08Op8fgjDtk/s320/Picture+012%252B0.jpg)
Nu am respectat întocmai reţeta lor având o tavă mai mică pentru copt foi.
Pentru preparare a foilor am folosit:
- 5 ouă
- 5 linguri de apă rece
- 100 g zahăr
- 75 g nucă măcinată
- 80 g făină
- 1/2 plic praf de copt
Am bătur bine albuşurile spumă, am adăugat apa rece, zahărul, continuînd să bat albuşurile cu mixerul la viteză maximă încă 1 minut. Am adăugat la final făina amestecată cu praful de copt şi cu nuca, amestecînd compoziţia uşor, numai prin răsturnare, cu o lingură.
![](https://4.bp.blogspot.com/_wDQg82NNlwI/TSoeaXG21fI/AAAAAAAACaw/cdQBAvbOhIw/s320/Picture+002%252B0.jpg)
- 3 gălbenuşuri
- 400 ml lapte
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 70 g făină
250 ml lapte l-am pus la fiert împreună cu zahărul
![](https://4.bp.blogspot.com/_wDQg82NNlwI/TSoeP1-gMEI/AAAAAAAACaY/Gk5wLYi_AKI/s320/Picture+007%252B0.jpg)
![](https://4.bp.blogspot.com/_wDQg82NNlwI/TSoeT-ic5KI/AAAAAAAACag/slT4fnU3TkA/s320/Picture+006%252B0.jpg)
După răcire am adăugat un unt şi am mixat câteva minute, devenind o cremă spumoasă şi fină.
Din 200 g zahăr tos am am preparat un caramel pe care l-am întins fierbinte pe două foi.
Jumătate din cremă am întins-o pe prima foaie caramelizată, am acoperit cu a doua foaie, am pus restul de cremă apoi ultima foaie.
![](https://2.bp.blogspot.com/_wDQg82NNlwI/TSoeMhXz-8I/AAAAAAAACaQ/wBTjLTcIhl4/s320/Picture+009%252B0.jpg)
Peste prîjitură am întins albuşurile rămase de la cele trei ouă, bătute cu 150 g zahăr.
Nu vă recomand să folosiţi albuşurile pentru nota finală a prăjiturii, acestea dovedindu - se a fi aspectuoase în primele 5 - 6 ore, după care, încet, încet, parcă s-au topit.
A doua oară când voi prepara această prăjitură, fiindcă sigur o să o mai prepar - este foarte gustoasă, am să folosesc o glazură caramel sau altceva.