contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Foi Si Crema

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente(pentru 50 buc)

pentru foi:

3 oua
3 linguri ulei
6 linguri zahar
1 pliculet amoniac
faina cat cuprinde

pentru crema:

1 l lapte
4 linguri amidon
4 linguri cacao
1 esenta rom
6 linguri zahar

pentru glazura:

1 ciocolata neagra
1/2 ciocolata alba
4-5 linguri smantana dulce



Mod de preparare


Se bat bine ouale cu zaharul.


Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei

Se imparte aluatul in patru si se intind trei foi subtiri .Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute

Foile vor fi tari si casante.

Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul ,zaharul(eu am pus zahar vanilat) ,romul si cacao.

Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase .Cand incepe sa se ingroase crema este gata.

Se toarna crema fierbinte intre foi ,se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi.

Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce

Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi.

Apoi am pus si ciocolata alba, dar fiindca am scapat cam multa smantana a iesit prea moale si nu mi-a iesit modelul care l-am vrut

Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia



Articol recomandat de reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com