contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Fructe Si Branza De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiar daca este cod galben de canicula si nu prea aveti chef de stat langa cuptor, va recomand totusi o prajitura tare buna cu fructe si branza de vaci.

a

Eu am ales rabarbar si capsuni, insa puteti combina fructele dupa plac.


Pentru  o tava cu dimensiunile 27x21 cm aveti nevoie de: 5 oua, 125 gr unt, 250 gr zahar+3 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 125 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri amidon, 3 linguri caimac , 250 gr branza de vaci, 2 linguri coaja rasa de lamaie, 3 bete rabarbar, 250 gr capsuni, un praf de sare


Curatam si spalam rabarbarul si il taiem in bucatele de 2-3 cm. Il presaram cu 3 linguri de zahar tos si il lasam deoparte pana pregatim blatul.
Intr-un bol mixam untul cu 125 gr zahar cu un plic zahar vanilat si cu 3 galbenusuri. Adaugam caimacul, faina si praful de copt si un praf de sare. Intr-o tava acoperita cu hartie de copt intindem blatul.
Pentru crema de branza mixam 2 galbenusuri cu 80 gr de zahar, cu vanilia si coaja de lamaie. Adaugam branza de vaci, amidonul si 2 albusuri batute spuma cu un praf de sare.
Distribuim uniform crema de branza deasupra blatului.
Aranjam fructele si dam prajitura la cuptor. 


Se coace la 170 grade Celsius timp de 30 de minute. Verificam daca este coapta cu ajutorul unei scobitori, apoi o acoperim cu cele 4 albusuri batute spuma cu restul de zahar. Dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.


Se serveste rece!

Pofta buna!