contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Aceasta prajitura cu fructe are, in aceste zile de caldura infernala, doua mari avantaje: este foarte racoritoare si se poate face fara coacere fiind vorba despre un blat de biscuiti pe care voiam de mult sa il fac. Fructele le puteti alege dupa preferinta si gusturi. Eu am folosit pe linga caise si piersici un kiwi, pentru ca imi place nespus combinatia intre acest fruct si frisca.
Ingrediente(pentru 4 portii):
pentru blat
-500 g biscuiti simpli,
-200 g zahar,
-200 ml apa,
-100 g unt,
-2 linguri cacao,
-50 g ciocolata neagra,
-un plic zahar vanilat,
-esenta de vanilie,
-3 linguri nuca caramelizata,
-2 caise mari,
-2 piersici,
-2 kiwi,
Pentru frisca
-200 g frisca lichida,
-3 linguri zahar pudra,
-un plic zahar vanilat,
-50 g ciocolata alba rasa,
Preparare:
  Biscuitii se zhrobesc foarte marunt, aproape ca un praf. Cele 200 g zahar se freaca cu lingurile de cacao si se dilueaza cu apa. Se pun la fiert pana se topeste zaharul apoi se adauga untul, ciocolata, zaharul vanilat si esenta si se mai fierb putin sa se incorporeze totul.
 Dupa ce s-a racit, acest sirop se toarna peste biscuiti zdrobiti si se amesteca sa se omogenizeze bine.Eu am pus si ceva nuca caramelizata pentru ca o aveam deja facuta dar merge si fara. Se da compozitia la rece si se bate frisca lichida cu zaharul si zaharul vanilat .
 Se spala, se scurg bine si se toaca marunt marunt fructele  avand grija sa feliem  bucati mai mari pentru ornat. Intr-o forma detasabila se pune compozitia de blat si se taseaza bine. Peste ea se pune un strat de frisca apoi fructele tocate marunt, urmate de un strat de ciocolata alba rasa. Deasupra se trece din nou cu un strat de frisca si se orneaza dupa bunul plac cu fructe proaspete.
 Prajitura cu fructe se da la rece cateva ore inainte de a fi servita.   Pofta buna!

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com