contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Fulgi De Cocos - De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Aceasta prajitura este foarte simplu de facut (va ia maxim 5 minute de facut aluatul), este economica si foarte gustoasa. Eu am folosit apa minerala dar mai puteti folosi in loc, lapte de orez sau lapte de soia (sau lapte de vaca, daca nu doriti sa faceti o prajitura de post), dar cel mai pufoasa iese cu apa minerala.

     Ingrediente:
  • o cana de faina
  • o cana de fulgi de cocos
  • o cana de zahar
  • o cana de apa minerala
  • un plic de praf de copt
  • esenta sau zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de cacao
     Eu am folosit o masura speciala de 250ml pentru ca nu am vrut sa fac o prajitura mare, voi puteti sa folositi orice cana/pahar, dar cel mai important e sa folositi aceeasi masura si pentru restul ingredientelor. Se amesteca faina, zahar, cocos, praf de copt apoi se adauga apa minerala in care am pus vanilia. 


     Se formeaza astfel un aluat moale din care turnam 3/4 intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Restul de aluat se amesteca cu cacao si se pune si el in tava.


     Se da la cuptor 35-40 de minute iar inainte de a o scoate, se verifica cu scobitoarea. Inainte de a taia prajitura, lasati-o sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar inainte de servire. S-aveti pofta!