contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Ghimbir

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu puteti sa spuneti ca nu v-am spus! Seria de mancaruri cu ghimbir nu s-a termina ba, mai mult azi vom manca...prajitura cu ghimbir. Am gasit mai multe retete care il contin insa m-am oprit la aceasta pentru ca mi s-a paru mai intresanta...
Ingrediente:
Blat
-6 oua,
-120 g zahar,
-un praf de sare,
-un plic zahar vanilat,
-100 g faina,
-100 ml ulei.
-o lingura de ness,
-o lingura de cacao,
Crema
-2 oua,
-60 g zahar,
-un plic zahar vanilat,
-2 lingurite ghimbir ras,
-250 ml lapte,
-2 linguri amidon alimentar,
-200 ml frisca lichida,
-2 linguri zahar pudra,
-50 g nuca de cocos razuita,
Preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana compozitia devine cremoasa si zaharul s-a topit. Se toarna in fir uleiul si se incorporeaza bine, dupa care se adauga faina si se amesteca. Se imparte  compozitia in trei castronele si se adauga intr-unul cacaua, in celalalt nessul iar ultimul ramane asa. Se coc trei blaturi diferite ca si culoare, in cuptorul preincalzit. Tava trebuie sa fie destul de mica, cca25-28 cm in diametru. Ideea este ca vor rezulta trei blaturi de un cm si ceva ca la tort. Fiind subtiri blaturle se vor coace destul de repede asa ca atentie la cuptor.
Dupa ce s-au copt blaturile, le lasam la racit si ne apucam de crema. Adica din oua, zahar, zahar vanilat, ghimbir si amidon facem un amestec omogen pe care il diluam cu laptele apoi fierbem pe baie de abur pana se ingrosa putin. Il lasam sa se raceasca complet, il dam la frigider daca mai avem timp si ne apucam de frisca..O batem conform instructiunilor si spre sfarsit punem si zaharul pudra. Apoi in crema racita adaugam putin cate putin frisca, din care oprim vreo 3 linguri pentru ornat. Adaugam si nuca de cocos si trecem la montatul prajiturii.
Asezam pe un platou blatul cu cacao si peste el un strat de crema. Urmeaza blatul cu ness si alt rand de crema si in sfarsit blatul simplu peste care venim cu cele 2-3 linguri de frisca.
Prajitura cu ghimibir ne va lua intr-adevar ceva mai mult timp, cam o ora si jumatate daca nu mai mult, dar merita efortul, pentru aroma exotica a ghimbirului. Pentru cei care nu iubesc aceasta aroma vreau sa va spun ca il puteti inlocui cu vanilie si veti obtine o prajiturica la fel de gustoasa...
Pofta buna!


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com