contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Jeleu De Ananas Si Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Raw pineapple-vanilla cake

Demult visez la o prajitura cu fructe si crema de vanilie, in varianta raw. Si de tot atata timp nu apuc sa-mi pun ideile in aplicare. Meseria de mamica e una cu norma intreaga, 24/24h asa ca imi mulez activitatile dupa orarul iubitei mele, timpul liber devenind uneori un lux. Insa noroc cu musafirii care ne trec pragul pentru ca atunci ma mobilizez sa mai fac cate ceva bun si nou.

Reteta de fata am incropit-o in miez de seara, sub pofte si imbolduri de moment. Stiam doar ca vreau o prajitura cu ananas insa habar nu aveam cu ce sa o combin. In fata robotului insa am gasit raspunsul si pe drept cuvant va pot spune ca am creat una dintre cele mai racoritoare si gustoare prajiturici raw! Senzatia este insa crema de vanilie si nu jeleul de ananas, asa cum as fi sperat. Este crema perfecta, aromata si simpla, cea pe care demult o caut. Cu siguranta o voi folosi si in alte retete! Cat despre jeleu, am vrut sa ramana unul crud si nu am apelat la agar agar pentru a-l intari insa cred ca data viitoare voi incerca asa deoarece nu sunt multumita pe deplin de culoarea palida rezultata cu semintele de chia.

Oricum, va sfatuiesc sa incercati si voi prajiturica asta si sa-mi spuneti daca e sau nu atat de delicioasa pe cat cred eu :)

Prajitura cu jeleu de ananas si vanilie (pt o tava mica dreptunghiulara de ~ 24 x 24 cm)

Blat

  • 250g migdale crude
  • aprox 1 cana curmale
  1. Migdalele se macina cu un praf de sare in robot, apoi se adauga curmalele una cate una pana la obtinerea unui aluat lipicios. S-ar putea sa fie nevoie de mai multe sau mai putine curmale, in functie de prospetimea acestora.
  2. Presati compozitia intr-o forma patrata de prajituri.

Crema de vanilie

  1. Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana rezulta o compozitie cremoasa, omogena. Daca este prea groasa mai adaugati apa, dar aveti grija sa nu o faceti prea fluida.
  2. Turnati crema peste blat.

Jeleu de ananas

  • pulpa unui ananas de marime medie
  • 3-4 lg seminte albe de chia
  • 1/4 cana apa rece
  • sirop de agave (doar daca ananasul nu e destul de dulce)
  1. Mixati in blender. Trebuie sa rezulte o compozitie semi-fluida, gelatinoasa.
  2. Turnati peste crema, dati tava la congelator pana cand prajitura se intareste iar inainte de servire scoateti prajitura in frigider. Decorati cu bucati proaspete de ananas si serviti rece. Este delicioasa!

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com