contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aluat :
250 g unt
250 g zahar
8 galbenusuri
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1 lg apa rece
1 lamaie
Citeste mai mult ... >>>

5 lg gem de caise

Crema :
250 g zahar
250 g mac
5 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
8 albusuri

Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, apa rece, zeama de la 1 lamaie medie si coaja rasa de lamaie.






       Aluatul obtinut il intindem cu lingura intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.


       Peste aluat intindem gemul de caise (eu am pus dulceata de visine... asta am avut).


       Crema : intr-un castron amestecam zaharul, macul, faina si praful de copt. Albusurile le mixam spuma si le amestecam cu ingredientele uscate. Omogenizam cu o lingura si intindem peste gemul de caise (la mine, peste dulceata de visine).




       Dam prajitura la cuptor (cuptorul trebuie pornit cu 30 minute mai devreme), la foc potrivit, pentru circa 30 minute. O lasam sa se raceasca in tava si apoi o taiem  .




       

       Reteta o am de la matusa mea din Sibiu, tusa Cheta, careia din nou trebuie sa-i multumesc pentru aceasta reteta delicioasa :) Tot de la ea urmeaza multe retete !