contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere Rasturnata De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente:
* 2 cani de faina
* 1 cana de zahar
* 1 plic praf de copt
* jumatate cana de ulei
* 1 cana (+ cate mai e nevoie) de apa minerala
* esenta de vanilie
* 2 linguri colorant galben
* 10 linguri de zahar + 1 lingura de miere pentru caramelizare
* 5-6 mere
* scortisoara
Caramelizam 10 linguri se zahar impreuna cu 1 lingura de miere. Am citit nu mai tin minte unde ca mierea ajuta zaharul ars sa fie mai maleabil, sa nu se intareasca prea repede. Asa e. Si nici n-a scos fum ca alte dati.
Curatam merele si le taiem felii.
Zaharul ars il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se raceasca/intareasca. Apoi asezam merele feliate si presaram scortisoara.
Amestecam ingredientele pentru blat cu mixerul. Daca e prea gros aluatul, mai adaugam apa minerala pana obtinem un aluat omogen si fluid ca la pandispan.
Colorantul galben l-am pus cu gandul ca o sa inlocuiasca galbenul oualor. Ciuciu, nu s-a vazut absolut nimic.
Turnam aluatul in tava, peste mere si bagam la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 de minute la foc mediu (depinde de cuptor. verificati dupa 30 de min si mai lasati pana cand scobitoarea iese curata).
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com