contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere Si Biscuiti Fara Coacere , De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Un desert fara coacere, ieftin si rapid, e binevenit chiar si in perioada rece.
Pe cat e de simplu de facut, pe atat e de bun.
Si...e de post, desi eu n-am nicio treaba cu acest aspect :)... ( veti vedea mai catre final )
Iata ingredientele principale :
- 500-600 g biscuiti Spekulatius
- 6 mere ( cca 1 kg )
- un praf de budinca ( eu am pus tuti fruti, dar cred ca se preteaza si de vanilie sau frisca )

In plus , mai trebuie 5-6 linguri de zahar si apa chioara ...cca 300 ml.
Merele se spala, curata si se dau pe razatoare.
Se pun impreuna cu zaharul si 200 ml de apa intr-o cratita , la fiert.

Cand incep sa fiarba si se inmoaie, se adauga praful de budinca desfacut / diluat cu 100 ml apa.


Crema asftfel obtinuta se amesteca si se mai tine pe foc cca 3 minute sau pana se ingroasa bine .


Intr-o tava/ forma se aseaza un strat de biscuiti :

....apoi se pune un strat de crema fierbinte.
Se repeta operatiunea pana cand se epuizeaza ambele elemente.

Odata montat, desertul se acopera cu folie transparenta si  da la rece cca 3 ore... sau pana se intareste crema si se raceste suficient cat sa poata fi taiat.
Din cauza aburului degajat de crema fierbinte si pentru ca se tine acoperit, biscuitii se inmoaie foarte bine.

Dupa cum vedeti, am ales sa-l tai in forma de cerc. Se lucreaza foarte usor si nu s-a lipit deloc de forma ceramica.

Pana aici prajitura/ desertul  e de post.
Pentru ca mie imi place foarte mult combinatia dintre mere si frisca, am ales sa-l prezint alaturi de un mousse de frisca cu scortisoara.
 Se si obtine foarte usor .
Frisca se bate cu putin zahar si scortisoara dupa gust, pana se intareste .
In top,  i-am pus crocant de zahar ars cu migdale, maruntit.

http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/01/bomboane-de-zahar-ars-cu-nuci-krantz.html
Sunt foarte incantata de ce a iesit.
Mai mult a durat sa scriu reteta, dacat s-o fac :P

Spor si pofta sa aveti !
 Fiti binecuvantati !