contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Prajitura cu mere este o prajitura simpla si echilibrata ca proportie intre blat si umplutura, iar aluatul este unul de baza, pe care il puteti folosi si la alte prajiruri...
Ingrediente:

Blat
-500 g faina,
-un praf de sare,
-un praf de copt,
-3 linguri de zahar pudra,
-2 oua,
-un plic zahar vanilat,
-120 ml lapte,
-200 g unt moale,

Umplutura
-750 g mere,
-un praf de scortisoara,
-75 g zahar,
-50 g pesmet,
-o lingura de unt,

Preparare:

  Se  freaca untul moale, tinut la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga si  se incorporeaza ouale, laptele si in cele din urma se framanta cu faina amestecata cu praful de copt un aluat moale pe care il dam la rece min 30 min ca sa poata fi intins mai usor.
  In acest timp se spala si se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc in unt cu adaos de 75 g zahar sau mai mult, in functie de gust. Se adauga scortisoara macinata  se inchide focul si se lasa sa se racoreasca compozitia.
  Aluatul se imparte in doua si din prima jumatate se intinde o foaie cat mai subtire(trebuie sa fie suficient pentru o tava de 30x25 cm). Se presara cu pesmet ca sa absoarba sucul lasat de mere si se pune umplutura in strat uniform. Se intinde si a doua foaie si se aseaza deasupra.
  Se coace in cuptorul preancalzit cam 40 de min pana se rumeneste deasupra.
 Se pudreaza si se taie in forma dorita...