contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Una dintre prăjiturile preferate la petreceri este prăjitura cu morcovi. La aproape toate petrecerile la care am fost s-a servit şi prăjitură cu morcovi. De la o astfel de petrecere am luat şi reţeta, de la Anja. Mi-a plăcut foarte mult că prăjitura nu a fost prea dulce, ca majoritatea prăjiturilor cu morcovi. Probabil datorită glazurii, care este destul de acrişoară şi oferă un contrast foarte plăcut prăjiturii. Prăjitura este mai bună dacă stă câteva ore sau chiar peste noapte, devine astfel mai suculentă.       

IMG_5831 

Carrot cake

Ingrediente:
180 gr făină cernută
200 gr zahăr
1 1/2 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1/2 linguriţă sare
180 ml ulei (să nu fie de măsline)
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
230 gr morcovi răzuiţi şi uşor storşi
opţional: nuci sau stafide

Frosting (glazură):
125 gr. unt
200 gr. brânză Philadelphia
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
1-2 linguriţe zeamă de lămâie
150 gr. zahăr pudră

IMG_5833

Mod de preparare:

  • Se încălzeşte cuptorul la 190°C.
  • Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat într-un castron până când zahărul se dizolvă.
  • Se adaugă uleiul şi se amestecă bine.
  • Într-un alt castron se pune făina, praful de copt şi scorţişoara şi se amestecă bine. Se adaugă apoi la compoziţia de ouă şi se amestecă uşor cu o paletă sau o lingură de lemn.
  • Se adaugă morcovul răzuit (să nu fie complet stors de zeamă) şi se amestecă bine.
  • Se unge o tavă rotundă cu unt şi se pudrează cu făină. Se pune compoziţia în tavă şi se uniformizează.
  • Se coace timp de 35-40 minute. Se verifică cu o scobitoare dacă aluatul de copt.
  • Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă.
  • Pentru frosting: se amestecă untul moale cu zahărul până devine spumos. Se adaugă apoi brânza, zeama şi coaja de lămâie şi se amestecă până când compoziţia devine omogenă. Se pune cu o paletă peste prăjitura rece.