contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Nuca De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

ATENTIE! ACEASTA PRAJITURA CREAZA DEPENDENTA!

  Dar dincolo de aceasta recomandare vreau sa va spun ca aceasta prajitura cu nuca de cocos nu trebuie sa va lipseasca de pe masa de sarbatori pentru ca este o adevarata nebunie, care va va cuceri... La noi este nelipsita de Craciun cu repetir clar de Anul Nou...
 Prajitura cu nuca de cocos este o prajitura cremoasa si delicata cu puternica aroma de vanilie, gustul ei fiind identic cu al bomboanelor Rafaello pe care noi le adoram...

Ingrediente:

Blat
pentru un vas de 30/20
-4 albusuri,
-150 g zahar,
-50 g nuca cocos,
-3 linguri de faina,
-un plic zahar vanilat,
Crema de vanilie
-4 galbenusuri,
-3 plicuri zahar vanilat,
-4 linguri de zahar,
-4 linguri de faina,
-200 ml lapte,
-250 g unt,
-o lingura nuca de cocos,
Crema de ciocolata
-200 ml frisca lichida,
-100 g ciocolata alba,
-o lingurita de unt,
Pentru ornat
-50 g nuca de cocos,

Preparare:

   Sa nu va sperie insiruirea de ingrediente pentru ca prajitura cu cocos nu este deloc elaborata, necesita doar vreo doua ore pentru a beneficia de aceasta minunatie.
   Incepem prin separarea oualor. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea bine legata dupa care incorporam faina si nuca de cocos cu o spatula, fara sa mestecam ci numai prin rasturnare.
   Tapetam tava cu unt din belsug si apoi presaram cu faina si turnam acest blat in strat de cca 1 cm dupa care dam la cuptor pe care l-am incalzit in prealabil.
   Secretul meu la aceasta prajitura este urmatorul: dupa cum ati observat blatul este o bezea cu care se lucreaza mai greu pentru ca e foarte casanta.Ca sa nu ajungem in situatia sa rupem blatul este bine sa montam prajitura in vasul in care a fost copt blatul .La aceste cantitati eu coc prajitura intr-un vas termorezistent de dimensiunile amintite.
  Blatul se lasa la cuptor pana se rumeneste doar putin deasupra ca sa nu devina si mai casant contolandu-se des. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca complet.
  Crema de vanilie se face mixand galbenusurile cu zararul si un plic de zahar vanilat pana ce se topesc cristalele iar amestecul se albeste putin.
  Se incorporeaza bine faina si apoi se dilueaza cu laptele rece si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa bine deoarece se mai inmoaie la adaugarea untului.
  Se freaca untul cu celelalte doua plicuri de zahar vanilat si cand crema s-a racit complet se adauga treptat in unt mixand la viteza mica sau cu ajutorul unui tel. Eu am adaugat si in crema o lingura de nuca de cocos.
  Pentru crema de ciocolata alba se rupe in bucatele tableta si se topeste pe baie de abur apoi se adauga untul se se lasa sa se raceasca foarte bine.
  Frisca se bate spuma si in ea se adauga lingura cu lingura ciocolata rece pana se uniformizeaza complet.
 Apoi se trece la montarea prajiturii cu cocos, asa cum am spus, in vasul in care am copt blatul si in care o vom taia.
  Adica peste blat se toarna crema de vanilie, se niveleaza bine iar deasupra cea de ciocolata. Deasupra se trece cu un strat generos de nuca de cocos si se da la rece pana a doua zi.
 Va recomand cu caldura aceasta prajitura cu nuca de cocos pentru sarbatorile care vin pentru ca este foarte potrivita, fiind o prajitura fina si delicata, cu puternica aroma de vanilie iar blatul se integreaza perfect cu aceste doua creme...