contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Nuci, Migdale Si Ciocolata (de Post) Si "la Multi Ani" Blog Drag!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
    Dragii mei, pe 2 aprilie 2012 paseam timid in lumea blogerilor culinari. Initial prima postare a fost
facuta pe 31 martie, dar cum va spuneam timiditatea m-a facut sa o sterg.  Azi spun cu putina intarziere  "La multi ani" blog drag!
 De trei ani imi sunteti aproape cu sfaturi, critici si aprecieri, si pentru aceasta va multumesc!
  Aici si aici gasiti retetele primelor aniversari. :)
    Nu stiu daca v-am povestit, dar totul a pornit in joaca. De aici si adresa blogului "bucatareala la plesneala", eram sigura ca o sa il sterg sau in cel mai bun caz il voi realiza numai pentru mine zise egoista:)) si pentru un grup de prieteni apropiati. Dar a inceput sa-mi placa sa-mi scriu experimentele si acum a devenit ca un drog.  Din pacate timpul ma priveaza de placerea de a impartasi descoperirile mele si stau cu retetele "pe stoc" mai mult decat as vrea.
 


  Sa revenim la prajiturica. :) Am mai spus ca am o deosebita placere sa prepar prajituri de post. Imi place ca doar pui ingredientele intr-un vas, le amesteci manual, le pui in tava, apoi in cuptor si gata-i prajitura.
 Despre prajitura de fata nu va zic decat urmatoarele cuvinte: dens, ciocolatos si delicios, restul le descoperiti voi. ;)

Blat:
  • 350 g faina de grau
  • 150g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 60 g migdale maruntite
  • 20 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 500 ml apa plata
  • 30g ulei de floarea soarelui

Crema:
  • 200 g ciocolata amaruie (de post)
  • 3 banane decojite (300 g)
  • 1 lg zeama de lamaie

Decor:
  • 20 g ciocolata amaruie 
  • 1-2 lg migdale

Cum procedezi:

Blat:
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un bol amesteca bine ingredientele uscate (faina, zahar, miez de nuca, migdale si cacao). Fa o adancitura in mijloc si adauga ingredientele umede (apa si uleiul) apoi amesteca cu un tel pana cand obtii o compozitie uniforma.
3. Pune compozitia intr-o tava (eu am folosit una 32x22 cm, dar puteti folosi si de 20x20 cm pentru a iesi mai inalta) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 30 minute (treapta de coacere uniforma). Verifica daca s-a copt introducand o scobitoare in mijlocul blatului, daca iese curata => blat copt, in caz contrar o mai lasi cateva minute in cuptor sub stricta supraveghere.
4. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca complet si-i tai capetele (eu am taiat-o cat sa incapa intr-o tava patrata de 20x20cm).

Crema:
Topeste ciocolata pe bain marie.
Pune bananele decojite impreuna cu zeama de lamaie intr-un vas si paseaza-le cu un mixer vertical, adauga ciocolata topita fierbinte si paseaza pana cand obtii o compozitie omogena.

Asamblare:
1. Tapeteaza o tava (20x20 cm) cu hartie de copt, toarna crema imediat ce ai terminat-o, si pune deasupra blatul. Introdu tava in frigider pentru o ora, apoi o scoti si o introduci in congelator pentru 2-3 ore (eu am lasat-o de seara pana dimineata).
2. O scoti din congelator si o transferi pe un platou. 
3. Topesti ciocolata si ajutandu-te de o lingura trasezi linii pe prajiturica, iar pe margine pui migdalele tocate.
4. O portionezi cu un cutit cu lama fierbinte.

S-aveti pofta!