contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Pere Rasturnata

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

    Prajitura aceasta, m-a cucerit de cand am vazut-o  prima data.Am adus foarte mici modificari la ea, am folosit prune uscate in loc de mure:),dar a fost la fel de delicioasa!!!! Sursa retetei este minunata carte "Bunatati la cuptor" de la Reader's Digest.
  Ingrediente:
3 pere coapte
150 prune uscate
150g zahar
1 lingurita lamaie
120g unt moale
1 praf de sare
2 oua
180g faina
1 lingurita praf de copt
1-2 linguri lapte
unt pentru forma
     Se  curata perele, se taie in jumatati si li se taie cotorul. Eu am inlocuit murele din reteta originala cu prunele uscate. Se unge forma cu unt.
    Se topesc intr-o tigaie cu fundul gros, 50g zahar cu zeama de la lamaie, la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul. Se toarna in forma.
    Se aseaza perele cu partea sectionata in jos peste stratul de caramel, iar prunele le aranjam printre pere. Untul se freaca cu restul de zahar si sarea pana devine o crema de culoare deschisa. Se adauga ouale pe rand.                            Se cern deasupra faina si praful de copt si se amesteca. Se adauga laptele pana cand se desprinde greu de pe lingura.  



 Se aseaza aluatul peste forma si se netezeste. Se coace timp de 50-60 min. in cuptorul incins la 180 grade. 
Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sa se raceasca in forma 10 min., dupa care se rastoarna pe un platou si se serveste pe cat posibil calda. Se mai poate servi  si cu frisca.

Pofta buna!!!!!