contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Piscoturi, Mascarpone Si Lapte Condesat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asa cum am promis, revenim cu idei pentru utilizarea laptelui in condesat in diverse prajituri. Iata o prajitura care s-a ”evaporat” mai repede ca apa pusa pe foc . Usor de preparat, merge de minune servita si la masa festiva de Paste.

Ce iti trebuie (poza 1):
- o pungă de piscoturi Savoiardi (400 gr)
- 397 gr lapte condensat (crema de lapte Delatte)
- 2 ciocolate cu lapte (200 gr)
- 500 gr mascarpone
- cafea (pt inmuiat piscoturile)

Plan de lucru:
- mixam (la viteza mica) mascarponele si cu laptele condesat (pozele 2 si 3) pana obtinem o crema (poza 4). Intre timp topim ciocolata pe baie de apa, apoi o adaugam in crema de mascarpone (poza 5). Mixam in continuare pana se omogenizeaza si ciocolata topita (poza 6). Putem la lasam la frigider crema pentru aproximativ 30 minute, ca sa se mai intareasca. Noi nu am avut rabdare, deci am inceput treaba:
- dupa ce am inmuiat piscoturile in cafea, am intins pe un platou un strat de piscoturi, apoi un strat de crema (poza 7) si am continuat asa cu 3 straturi (poza 8 ), ultimul strat fiind de crema. Am presarat ciocolata razuita (pozele 9 si 10). Si o poza in sectiune (poza 11)
- pofta buna!

Timp de preparare: 30 minute
Pret: 38 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 1 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 2 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 3 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 4 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 5 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 6 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 7 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 8 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 9 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 10 prajitura cu piscoturi si crema de mascarpone si lapte condensat 11
Filed under: C2. Prajituri