contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

PrĂjiturĂ Cu PiȘcoturi Și Krantz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Prăjitură dulce și crocantă, fără coacere.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1):
- o pungă de pișcoturi Savoiardi
- 3 ciocolate Primola Milk
- 200 gr de nucă măcinată
- 200 gr de zahăr
- 350 ml de frișcă
- esență de rom

Plan de lucru:
- caramelizăm zahărul (poza 2) și îl amestecăm cu nucă (poza 3). Întindem pe o foaie de copt și lăsăm să se întărească (poza 4). După ce s-a răcit, îl spargem în bucați mici (poza 5)
- preparăm crema. Topim ciocolata pe baie de apă (poza 6) și amestecăm cu 150 ml frișcă (poza 7). Amestecăm bine la foc mic încă un minut (aveți grijă să nu fiarbă) – poza 8.
- mixăm restul de frișcă lichidă (poza 9) și o omogenizăm cu crema de ciocolată adusă între timp la temperatura camerei (poza 10) folosind o lingură de lemn, ușor, de jos în sus. Obținem crema din poza 11.
- facem un sirop din 300 ml de apă, 2-3 linguri de zahăr și un pliculeț capuccino/ ness, în care, după preferință, se adaugă și esență de rom. Înmuiem pișcoturile în el (poza 12)
- așezăm un strat de pișcoturi într-o tavă (poza 13), peste care întindem jumătate din cremă (poza 14), peste care presărăm o parte din caramelul cu nucă. Mai punem un strat de pișcoturi (poza 15)
- întindem a doua jumătate de cremă și presărăm restul de caramel cu nucă. (poza 16)
- poftă bună! (poza 17)

Timp de preparare: 50 minute
Preţ: 22 lei (depinde de unde cumpăraţi ingredientele)

prajitura cu piscoturi si krantz1 prajitura cu piscoturi si krantz2 prajitura cu piscoturi si krantz3 prajitura cu piscoturi si krantz4 prajitura cu piscoturi si krantz5 prajitura cu piscoturi si krantz6 prajitura cu piscoturi si krantz7 prajitura cu piscoturi si krantz8 prajitura cu piscoturi si krantz9 prajitura cu piscoturi si krantz10 prajitura cu piscoturi si krantz11 prajitura cu piscoturi si krantz12 prajitura cu piscoturi si krantz13 prajitura cu piscoturi si krantz14 prajitura cu piscoturi si krantz15 prajitura cu piscoturi si krantz16 prajitura cu piscoturi si krantz17
Filed under: C2. Prajituri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com