contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

    Am ramas restanta cu niste retete facute mai demult. Sper ca nu va fi cu suparare pentru nimeni daca vin cu o prajitura pe care am facut-o ....hat, hat, tocmai de Craciun. Din pacate nu arata asa de grozav, pentru ca din cauza caldurii, ambalarii si transportului, glazura nu a facut fata, dar va asigur ca aromele si pufosenia te imbie sa mai ceri o bucata. :P

   Blat
  • 5 oua (marimea XXL)
  • 110 g zahar tos
  • 100 g zahar brun
  • 215 g faina de grau
  • 26 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 25 ml ulei de palmier
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la 2 portocale

   Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lg zahar tos
  • 1 portocala

   Glazura
  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg miere poliflora
  • 3 lg cacao

 Cum procedam:

  Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam abusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.
4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.
5. Inglobam in galbenusuri uleiul de palmier si sucul de portocala.
6. Incorporam albusurile spuma in galbenusuri, usor, cu ajutorul unei spatule.
7. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporam ingredientele uscate, putin cate putin, in cele umede folosind o spatula de silicon. In final inglobam si coaja de portocala.
8. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.

   Sirop
1. Punem apa amestecata cu zaharul si portocala taiata in felii la fiert pentru 5-8 min.
2. Oprim focul, punem coaja de portocala si o lasam in  sirop pana cand acesta se raceste.

 Pentru glazura am folosit aceeasta reteta de aici.  Daca nu vreti sa va complicati prea tare puteti folosi o glazura simpla de ciocolata.
  Asamblare:
    Dupa ce s-a racit, taiem prajitura (7x8 cm), o insiropam (eu am pus cate 1 lg de sirop pentru fiecare bucata, voi puteti pune cat preferati) si apoi o glazuram.