contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Prune Si Glazura De Nuci Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...si iata si varianta cu plapumioara de smantana :P
Varianta asta a fost una foarte savuroasa si se pare ca a placut cel mai mult degustatorilor mei :))
Glazura din nuci macinate, pe care, de altfel, le puteti inlocui cu alune...a dat o aroma incredibila intregii prajituri...
Ingrediente pentru cca. 12 bucati
Pentru aluatul fraged:
- 350 g. faina
- 120 g. zahar pudra
- 1 praf sare
- 220 g. unt
- 1 galbenus
Pentru umplutura:
- 750 g. prune
- 1 albus batut
- 3 oua
- 250 g. smantana
- 100 g. zahar
- 1 lingurita cu varf scortisoara
- 125 g. alune sau nuci macinate
- 1 lingura amidon
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, zahar pudra, sare, unt taiat bucatele si galbenus:

Se infasoara in folie si se da la rece 30 de minute (cu cat il lasati mai mult, cu atat devine mai fraged)

Cuptorul se incinge la 190 grade C. Aluatul se intinde pe o tava unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt, si se inteapa cu o furculita, pentru a se coace uniform:

Se coace 12 minute:

Se lasa sa se raceasca si se unge cu albusul batut:

Se spala prunele, se scot samburii; se taie jumatati sau sferturi (dupa cat sint de mari)

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca impreuna cu smantana, scortisoara, nucile si amidonul. Se adauga albusurile batute:

Pe aluat se aseaza prunele si apoi glazura:

Se coace 25-30 de minute:

Cand s-a racorit putin, se desprind marginile (daca folositi o forma cu inel detasabil ca mine, evident :P)

Se lasa sa se raceasca si se feliaza (eu am feliat-o calduta :P)


Se presara zahar pudra, daca vreti :) ...eu, dupa cum vedeti, am lasat-o simpla:

Delicioasa!!!

...si asta nu e ultima prajitura cu prune din anul asta, deci pregatiti-va de o invazie :)))
...placuta, sper :P

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com