contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


azi va invit la ceai,merge de minune pe caldura asta...eu personal il beau cald,si mi-am pregatit unul verde.dar si la o prajiturica,ca daca-i 5 o"clock,s-ar cuveni macar un biscuite.dar inspiratie de biscuiti ,sau chiar biscotti ,nu am avut azi.azi am avut chef de ceva cu prune,le-am cumparat de dimineata si ma gindeam ce am sa prajituresc cu ele...asa ca am vrut sa incerc un blat de piscot cu gris pe care l-am vazut aici .


Mod preparare:
se separa ouale,galbenusurile batindu-se bine cu 6 linguri de zahar si amestecindu-se apoi cu albusurile bine batute si cele 9 linguri de gris.in forma tapetata cu unt si faina se toarna aluatul,decoram cu prune si fulgi de migdale si se da la cuptor la foc potrivit,mediu spre mic,pentru 25 minute.

se scoate si se toarna deasupra un amestec de zahar vanilat,eu am pus 2 pliculete,50 grame zahar si 500 ml lapte,dupa care mai dam la cuptor pt. 3 minute,apoi lasam la racit si grisul se umfla...in pene!
eu l-am lasat cam o ora si jumatate,dupa care am intins frisca deasupra si am decorat la iuteala cu ceva bombonici gasite prin camara...

si ceaiul promis:

a iesit o prajiturica incintatoare prin simplitatea ei,ducind undeva spre savarina,dar prunele si migdalele au adus noi arome si senzatii.ca si bombonicile invelite in diverse culori de ciocolata,care s-au dovedit a fi foarte placute,cu interior de napolitana!
ENJOY!

 

 

Reteta recomandata de Alison-Trials.blogspot.com