contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Rabarber Si Caciulita De Migdale By Laura S.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am in MINIgradina mea o tufa de Rabarber care tot astept sa se mareasca, dar din pacate de cind o am nu vrea nici cum sa se faca mai mare.Dar macar 1 data pe an pot sa satisfac poftele cu o prajitura.

Iar acesta reteta este pina acum cea mai buna, din cite am facut!
INGREDIENTE:
- 6 galbenusuri
- 220g zahar pudra
- 1 priza sare
- 175g ulei vegetal
- 125ml lapte
- 350g faina
- 1 pac praf copt
- 1 lamiie-coaja
- esenta de migdale sau 2-3ls lichior de migdale-AMARETO
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 5ls gem de caise(facultativ)
- 50g fulgi de cocos
- 500-750g rabarber curatat si taiat in bucatele
- 6 albusuri
- 1 priza sare
- 200g zahar tos
- 200g migdale descojite si macinate(merge si mecinate cu coaja)
MOD PREPARARE:
Ouale se separa.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si coaja de lamiie rasa pina cind acestea au devenit precum o spuma si s-au albit vizibil la culoare.In continuare se mixeaza uleiul treptat si alternativ cu laptele.Se adaoga esenta sau lichiorul de migdale si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul obtinut nu este foarte fluid, de
aceea este bine sa se puna in tava captusita cu hirtie/folie de copt sau unsa si infainata cu faina/pesmet
(preferanta mea varianta este pesmetul) cu ajutorul unei linguri de
supa.Lingura cu lingura, una linga alta pina cind suprafata tavii este acoperita in intregime cu aluat.

Marmelada/gemul se incalzesc putin, in acest fel se poate unge mai bine aluatul cu ea.Peste se presara fulgii de cocos si bucatile de rabarber.Totul se introduce in cuptor la 180°C ca 15 min.Intr-e timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare si cind spuma nu mai curge se adaoga zaharul tos in ploaie.Se mixeaza pina cind spuma, daca intoarcem recipoientul cu fundul in sus, aceasta nu curge.Cu ajutorul unei linguri se amesteca foarte usor, migdalele.Se amesteca doar atit cit acestea sa fie incorporate in spuma.Se scoate tava din cuptor, se imparte spuma pe suprafata prajiturii si se introduce dinou inca ca 20-25 min.Pina cind spuma a prins deasupra usor culoare si blatul prajiturii s-a desprins de peretii tavii.

http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com