contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Rubarba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Ingrediente primul strat:
* 4-5 fire de rubarba
* 4-5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2-3 linguri de unt
* coaja de portocale (optional)

 


Rubarba se spala si se toaca in bucati. Folositi cat mai multa ca sa iasa mai groasa. O forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt, care se unge apoi bine cu unt.
Se amesteca ingrediente si se toarna in forma de tort. Se pune in cuptorul preincalzit. Lasam numai atata timp cat pregatim aluatul de tort care va fi turnat deasupra.

 

Pentru blat, mixam urmatoarele ingrediente:
* 3 oua        * 12 linguri zahar
* 12 linguri unt topit ( se poate si ulei bun)
* 12 linguri de papte
* 12 linguri de faina cernuta
* 1 plic praf de copt
* 1/2 lingurita vanilie

 


Cred ca stiti reteta asta 1-4-4-4-4, adica la 1 ou, 4 lg zahar, 4 lg unt, 4 lg lapte, 4 lg faina. In functie de ce cantititate vreti, mariti respectand proportia. Se bat toate si se rastoarna peste rubarba si din nou la cuptor pentru 35-40 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in tort iese curata. Culoarea roz care se vede in sectiune am obtinut-o amestecand cateva linguri de aluat cu esenta de capsuni, dupa care am marmorat.


Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pentru cel putin 15 minute. Rulati un cutit ascutit în jurul marginii formei. Luati un platou de tort si rasturnati. Desprindeti usor hartia de copt. Se serveste si calda si rece. Puteti sa serviti cu frisca sau spuma de capsuni.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com