contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Stafide Si Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF3139
O reteta din cartea lui Horia Varlan, in mod normal, nu ma dau in vant dupa genul asta de prajituri dar cum suntem in post si optiunile sunt limitate, de ce n-am incerca-o si pe asta? Avantaje? Uno: E foarte aromata, esquisite alaturi de o cana de ceai de fructe cu lamaie sau o cafea amara (nu puneti zahar ca o sa va indulceasca prajitura destul). Duo: e usor de facut, nu prea ai cum sa dai gres.
Dezavantajul? E cam sfaramicioasa dar zau de mai conteaza cand te uiti la avantaje .
Ne trebuie:
250 gr. ulei de floarea soarelui
250 gr. apa minerala
400 gr.  faina
220 gr.  zahar
o portocala
stafide
o esenta de rom
scortisoara
un praf de copt, sare (o jumatate de lingurita),
zahar pudra si scortisoara – 3 linguri zahar si 1/ 2 lingurita scortisoara
DSCF3133Punem stafidele la inmuiat pentru o jumatate de ora intr-un pahar de apa calduta cu nitica esenta de rom (sa zicem un sfert din sticluta). Radem portocala, pastram jumatate din coaja rasa, restul il bagam la borcan acoperit cu zahar  si-l pastram la frigider pentru alta ocazie. Taiem portocala in doua si o stoarcem de suc. Aprindem cuptorul si-l incingem la 170 grade C.
Intr-n bol cat de cat generos mixam apa minerala cu uleiul, faina, sarea, zaharul, scortisoara, coaja de portocala, stafidele scurse bine. Stingem prafulde copt in doua linguri de suc de portocale, il adaugam in aluat. Mestecam bine sa se omogenizeze.
DSCF3134 DSCF3135 Tapetam tava cu hartie de copt pe care o ungem cu ulei, turnam aluatul si o introducem la cuptor, peste o jumatate de ora o testam daca e gata infigand o scobitoare in aluat. Daca iese curata, prajitura e gata, daca nu o mai introducem 0 minute la cuptor.
DSCF3136 DSCF3138
Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar amestecat cu scortisoara (vezi proportiile mai sus) si o portionam.
Va turnati o cana de ceai fierbinte….. Enjoy!

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com