contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Suc De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta o am de la o fosta colega de facultate. Desi au trecut ceva ani de atunci ramane inca una din prajiturile mele preferate. INGREDIENTE: Foi: 15 linguri de zahar; 15 linguri de ulei; 15 linguri de suc de rosii; 1 lingurita de amoniac sau 1 plic de parf de copt; faina cat cuprinde Crema: 1/2l lapte fiert cu 5 linguri de gris; 1 pachet de unt frecat cu o cana de zahar; coaja de la o lamaie si sucul acesteia. PREPARARE FOI : Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C . PREPARARE CREMA: Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am daugat coaja si sucul de la lamaie. In final asamblam prajitura: Se pune peste o foaie crema, apoi alta foaie si se repeta operatiunea. Pe una din foi eu am pus si putin gem de caise, un strat foarte subtire…Pentru topping am folosit crema de gris si am presarat nuca macinata. Prajitura va sta minim 24 de ore la frigider pentru ca foile sa se moaie. Iata ce a iesit: Pofta buna!