contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 E foarte adevarat ca nevoia il invata pe om, ba mai mult ii  e cel mai bun  invatator! Cum timpul meu e foarte limitat (dar asta nu ma impiedica sa imi doresc dulciuri de casa cu ingrediente pe cat posibil sanatoase) incerc sa am elemente prefabricate pe care sa le asamblez urgent la nevoie. Asa ca niste coji de ecler si un blat am in frigider pentru situatii de ugenta.
 Prajitura cu vanilie este foarte rapida,potrivita pentru persoanele grabite,insa este foarte aspectuoasa si de efect. Ar fi trebuit sa fac si o crema de vanilie in casa dar  m-am multumit cu una rece, la plic si rezultatul nu a avut cu nimic de suferit..
Ingrediente:

Blatul este unul obisnuit facut din
-5 oua,
-5 linguri de zahar,
-5 linguri de ulei,
-un praf de sare,
-o lingura de cacao,
-o lingura de mac,
-4 linguri de faina,
-un praf de copt stins cu zeama de lamaie,

Preparare:

  Ca sa il fortez sa nu creasca foarte tare si sa nu  fie foarte poros am frecat ouale intregi cu zaharul, am adaugat uleiul si praful de copt dupa ce l-am stins si la final faina.Compozitia am impatit-o in doua si am facut doua blaturi subtiri,unul cu cacao si altul cu mac.Le-am copt in tava unsa si tapetata.
 Reteta pentru eclere o puteti gasi aici.
  Blaturile le taiati dupa imaginatie, le insiropati cu zeama de compot si montati individual cu crema rece de vanilie pe care o obtineti conform instructiunilor...
   Prajitura cu vanilie o puteti monta in ce forma doriti, ornati cu jumatati de coji de ecler umplute cu crema, fructe sau bucatele de blat tras in ciocolata...
                        Pofta buna!