contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Vișine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În weekend am găsit în piață niște vișine minunate, coapte și gustoase, culese proaspăt, numai bune pentru o prăjitură cu fructe. N-am stat prea mult pe gânduri, așa că le-am luat și am executat rapid această prăjitură după rețeta primită de la prietena mea Anca. Din cantitățile de mai jos, mie mi-au ieșit două tăvi, una mare și una mică, deci pentru o tavă normală de prăjitură, cantitățile pot fi reduse. Iată ce am folosit:
Ingrediente:
6 ouă
300 g zahăr
300 g făină
1 praf de copt
400 g vișine
100 ml ulei
9 linguri de apă
1 plic de esență naturală de vanilie
Am amestecat gălbenușurile cu 200 g zahăr până când s-a format o spumă galben deschis și zahărul s-a topit puțin. Am pus apoi esența de vanilie și am amestecat din nou.

A urmat apoi uleiul...

...și apa...

La urmă am adăugat făina împreună cu praful de copt. După fiecare ingredient am amestecat bine până la omogenizare.

Albușurile le-am bătut separat, până s-a format puțină spumă, adăugând apoi zahărul puțin câte puțin și mixând continuu. Am turnat spuma de albușuri peste aluat și am amestecat cu o lingură de lemn, de sus în jos, până când albușul a fost incorporat.


Am turnat aluatul în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină...

...și am presărat vișinele fără sâmburi peste el.

Trebuie să vă spun că în tava de cuptor n-am pus decât 2/3 din aluat, pentru că deja se umpluse, iar dacă îl puneam pe tot, prăjitura ar fi ieșit prea groasă, iar fructele nu s-ar fi simțit. Restul l-am turnat într-o tavă mai mică, de silicon. L-am copt cam 30 de minute, la foc mic spre mediu, iar în ultimele 10 minute, am acoperit tava mare cu hârtie de copt, pentru că se rumenise deasupra, însă în interior nu era coaptă.

Am constatat încă o dată că formele de copt din silicon sunt mult mai bune decât cele clasice, de metal. Aluatul se coace uniform, nu se prinde de fundul tăvii, nu se arde și în plus, cele de silicon nu trebuie unse înainte de a pune aluatul! Sunt ceva mai scumpe, dar își merită banii.
A ieșit o prăjitură aromată, dulce acrișoară, cu aromă de vară.