contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Simplu de facut  prajitura -chec a mamei este AS-ul din maneca de fiecare data cand ideile o iau la sanatoasa:).
Aromele pot fi multiple, baza ramane mereu aceeasi. Astazi am ales visinele :).
Ingredientele se masoara cu cana, pentru ca pe vremuri, cantarele de bucatarie erau cel mult un vis frumos.
Asadar, faceti rapid rost de o cana de 250 ml, o tava de copt clasica- dreptunghiulara ...si sa ne apucam de prajiturit ;).
Luati un castron si puneti in el :
4 cani rase de faina 000
2 cani rase de zahar
2 cani de lapte
2 cani de ulei
3 oua medii
1cana de visine cu samburii scosi , tinute peste noapte acoperite cu zahar (4-5linguri )
1 lingura coaja de lamaie ( data pe razatoare)
1 lingura rasa de bicarbonat
4-5 linguri suc/sirop de visine ( il obtineti de la  visinele cu zahar )
Folositi mixerul si amestecati cu grija ingredientele, pana obtineti o compozitie  omogena.
Turnati "aluatul" in tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti prajitura la 170-180* cca o ora. Intre timp, dupa cca 40 minute faceti din cand in cand testul cu scobitoarea/betisorul. Testati tot timpul centru prajiturii, deoarece are tendinta sa se coaca dinspre margini inspre centru. Scoateti prajitura din cuptor numai dupa ce v-ati convins ca este coapta si in mijloc ;)- asta inseamna ca scobitoarea trebuie sa fie curata, fara urme de aluat :).
Lasati-o la racit si apoi portionati-o.
Ca sa nu se usuce, acoperiti prajitura cu o folie transparenta .
Da bine pe farfurie alaturi de inghetata :), chiar ii scoate in evidenta aroma.

FITI BINECUVANTATI !