contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Zmeura Si Frisca

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:
Blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt,
5 linguri ulei, esenta de vanilie.

Sratul 1: 1 plic cu praf de budinca, 500 ml lapte, 100 g ciocolata alba.
Stratul 2: 3oo g zmeura, 3-4 linguri zahar, 100 ml apa, 1 plic gelatina.
Sratul 3: 300 g frisca lichida.
Decor: 50 g  fulgi de migdale.
PREPARARE:
Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca.
Stratul 1:
Budinca se amesteca cu zaharul si laptele; se pun la fiert amestecand continuu pana se ingroasa; se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la topirea acesteia. Budinca se toarna imediat peste blat.


Stratul 2:
Apa si zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat, se adauga zmeura (proaspata sau congelata) si se lasa sa fiarba cateva clocote. In piureul obtinut se adauga gelatina, inmuiata in apa si topita pe baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde peste stratul de budinca. Dupa ce totul se raceste bine, se intinde si stratul 3 din frisca batuta. Se decoreaza cu fulgi de migdale maruntiti. Se taie in cuburi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com