contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Curcubeu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bine v-am regasit !Am revenit si vreau sa spun ca mi-a fost dor de voi,sper ca ati avut o saptamana frumoasa.
Mai stiti prajitura ce am facut-o pentru sora mea...abia acum vin si cu reteta ,m-a inspirat prajitura de pe blogul Danezei ,i-am lasat acelasi nume doar ca e total diferita si la blat si la creme .
Pentru blat:
6 oua,
150g zahar,
120g faina,
30g cacao,
50g unt.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul ,se adauga cacao , untul topit ,faina si apoi albusurile amestecand usor cu lg de lemn sau o paleta de jos in sus usor pana se incorporeaza .
Se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor 35 minute.
Eu am pus in forma reglabila pentru tort la dimensiunea 20/32.
Dupa ce s-a racit am taiat in 3 fasii pe lungime ,le-am asezat tot in forma in care am copt si intre fasii am pus cate un carton invelit in folie ca si despartitoare .
Din 250 ml apa calduta amestecata cu 2 plicuri capuccino si 1lg zahar am facut un sirop cu care am insiropat fasiile de blat.
Crema:
3 galbenusuri,6 lg zahar,6 lg lapte se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingroase ,apoi se lasa la racit.
3 albusuri se bat spuma cu 3 lg zahar pudra si se lasa deoparte.
600 ml frisca se bate dar sa nu fie tare ,se amesteca cu albusurile si apoi cu crema de galbenus rece.
Crema rezultata se imparte in 3 boluri.
250 g capsuni se piseaza sau se fac pireu prin blender ,se amesteca cu 3 lg zahar si se pun pe foc pana se topeste zaharul si fierbe un minut .Rece se amesteca cu crema dintr-un bol.
In al doilea bol se pun 200 g ciocolata topita .
In al treilea bol se pune 100 g ciocolata alba topita si esenta de vanilie (dupa gust)
25 g gelatina se topeste impreuna cu cateva lg de apa calda si apoi se imparte in mod egal in cele 3 boluri amestecand bine cu mixerul.

Cu un cornet de ornat tort si cu un varf cu deschizatura mare am spritat pe fiecare fasie un rand de crema de cacao si apoi un rand de crema vanilie.
Se poate face cornet si din hartie de copt si se taie la varf 1,5 cm diam si se spriteaza crema.

Intre creme am pus cate o fasiuta de capsuni taiati feliute si apoi dupa ce s-a mai intarit crema cu capsuni ,am pus-o in pos si am trasat un rand deasupra intre cele doua creme.
Am acoperit prajitura si am dat la rece cam o ora.
Glazura :
230 g ciocolata ,150 ml frisca se topesc impreuna pe abur.
Glazura a trebuit sa o las pana mai era doar calduta si apoi cu ajutorul unei linguri am pus-o peste prajitura usor ca sa nu se topeasca din crema.
Deasupra am presarat cateva bombonele .
Am lasat la rece pana dimineata cand am portionat-o cu un cutit trecut prin apa calda.


Articol recomandat de torturilelissei.blogspot.com