contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Cofetarie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut o prajitura cu mousse de caise,frisca,piscoturi,sirop si doua tipuri de blat,o nebunie.:)
Este spornica si perfecta pentru musafiri.







Ingrediente pentru doua  blaturi:
9 oua
150 g zahar
5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa)
1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate  praf de copt
45 ml ulei
4 linguri de cacao
esenta dupa preferinte
piscoturi
Ingrediente mousse de caise:
600 g caise din compot
600 ml de frisca
500 ml suc caise(compot)
6 linguri de amidon
4 linguri zahar
2 vanilii bourbon
Sirop:
400 ml suc de la compotul de caise + 200 ml apa
Decor:
frisca
fulgi de ciocolata
Mod de preparare blaturi:
Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea.
Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua.Aceasta compozitie o impartim in doua .In una din ele punem cacao.Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.
Multumesc Miha .:)
Mousse de caise :
Se dizolva amidonul in 160 ml suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid.Il punem din nou pe foc pentru cteva minute,amestecand intr-una.Punem si vanilia.Rezulta o crema peste care ,atunci cand este calda,nu fierbinte,adaugam caisele scurse bine,taiate cubulete si amestecam .Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare.Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.
Sirop:
Punem pe foc sucul si apa,dam in clocot si lasam sa se raceasca.
Asamblam prajitura :
Crema o impartim in doua parti egale.
In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara cat sa atarne si pe afara ; asezam primul blat,alb,il insiropam,asezam un strat de mousse peste care punem blatul de cacao si procedam la fel:insiropam,asezam crema si apoi un strat de piscoturi trase usor prin sirop.
Deacoram cu frisca si fulgi de ciocolata.
A doua zi scoatem prajitura si o portionam.
Este o prajitura inalta,cremoasa,insiropata si racoritoare!
V-o recomand din tot sufletul!
Pofta buna!