contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Craciun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta prajitura este cadoul meu pentru toti vizitatorii acestui blog carora le doresc Craciun fericit!!...
Sarbatori fericite, sanatate, bucurii, multe cadouri si liniste sufleteasca va doresc!!
Sotul meu a avut ideea unei astfel de prajituri, de la ziua lui Mihai cand am facut tort cu foi dobos si crema de la amandina, eclere... I-au placut ambele foarte mult si mi-a zis ca ii aminteste crema de la eclere de un gust din copilarie, de un fel de Cremsnit facut de bunica lui cu 3 foi precum la tort si crema de la eclere.... Asa a aparut aceasta prajitura... Avand in vedere ca am facut-o acum si am gustat-o azi, de Craciun, i-am zis "prajitura de Craciun"... L-am chemat pe sot sa guste o bucatica in timp ce o taiam... M-am intors sa il intreb cum e... si am constatat ca in loc de o bucatica a "gustat" toata farfuria (erau vreo 8 bucati) in nici un minut ... A zis ca nu s-a putut opri... si ca e delicioasa... Mie personal nu-mi plac prajiturile cu crema de vanilie... deci ma bazez pe gustul lui...
Ingredinete:
Foi:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 200 gr zahar
Crema:
- 600 ml lapte
- 4 linguri jumate de amidon
- 5 linguri zahar
- zahar vanilat
- coaja rasa citrice
- 3 oua
- 225 gr unt
- 3 linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
Preparare:
Foi:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac o crema si se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma.
Intr-o tava se pune hartie de copt si se toarna 1/3 din compozitia de foi, se niveleaza sa fie uniform. Se da cuptor la foc mic pana prinde putina culoare (aprox 7 min). La fel si restul de compozitie.
Crema:
Se dizolva amidonul in lapte rece cat sa nu aibe cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu, amestecandu-se continuu, pana incepe sa fiarba. Din acel moment se da incet focul si se mai lasa aproximativ 2 min , timp in care amestecati continuu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp batem f bine untul cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza treptat crema fiarta, iar la sfarsit se adauga coaja rasa si esenta.
Se pune pe o tava prima foaie, se intinde jumatate de crema, se acopera cu a 2-a foaie, se pune si restul de crema si se acopera cu ultima foaie. Se da la frigider pentru minim 2 ore. Se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.
Craciun fericit!!













Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com