contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Vis

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


2 Foi :
10 albusuri
un praf sare
10 lg zahar
100 g cocos
3 lg faina
Citeste mai mult ... >>>
Crema:
10 galbenusuri
10 lg zahar
4 lg lapte
400 g unt (80-82 % grasime)
20 biscuiti simpli
100 ml cafea indulcita
3 lg lichior cafea (sau coniac, rom )
200 g ciocolata
4 lg ulei
Decor :
cocos
bilute de ciocolata (sau ciocolata rasa)
Mod de preparare :
       2 Foi : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final cocos-ul amestecat cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi.


 
       Crema : mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc , adaugam laptele si punem pe aburi (circa 5-10 minute). Dam de pe foc si lasam crema sa se raceasca.
       Untul la temperatura camerei il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri, treptat, ca la maioneza.
       Aceasta crema o impartim in 3.




       In plus topim pe aburi , 200 g ciocolata rupta bucatele cu 4 lg ulei.
       Pregatim o cafea pe care o indulcim dupa gust. In ea adaugam coniac sau rom, lichior de cafea.
       Asamblare : Foaie cocos - 1/3 crema - biscuiti trecuti prin cafea indulcita - ciocolata topita cu uleiul
Dam la rece pentru a se intari ciocolata , circa 20 minute.


       Intindem 1/3 crema peste ciocolata intarita - a doua foaie de cocos - 1/3 crema - decor.




Sursa : Sydonia .