contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Delicioasa Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made by Janet





Ingrediente pentru blat:
pentru tava de 30/20
-80g migdale macinate
-50g zahar pudra
-25g faina
-3 oua mari
-2 linguri de zahar tos
-30g unt topit
Pentru jeleul de capsuni:
-400 gr de capsuni(eu am avut si zmeura)
-4 linguri de zahar
-un pliculet de gelatina

pentru ganache de ciocolata:
-300 gr frisca lichida
-300 gr ciocolata menaj
-50 gr unt
-esenta de rom

Mod de lucru:
Se face blatul dupa reteta de aici: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2012/02/minitorturi-inimoase.html
Pregatim jeleul de capsuni;gelatina se pune la rehidratat dupa instructiunile de pe plic.Fructele se amesteca cu zaharul si se da la blender.

Apoi se pun intr-un vas si se pun pe foc,amestecam usor si cand  compozitia a dat in clocot,oprim focul.

se trage vasul de pe foc si se incorporeaza gelatina muiata,amestecand continuu.Tava in care se pregateste prajitura(in care am copt blatul)se imbraca in folie alimentara.

peste folie se toarna jeleul de capsuni.Se pune cat mai uniform si se pune tava la frigider pana cand se intareste jeleul.

Intre timp pregatim crema ganache.Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata taiata marunt.Se pune vasul pe foc mediu si amestecam continuu pana se topeste ciocolata.Cand s-a topit se incorporeaza untul.Se amesteca bine si se da la rece.

Lasam la frigider cateva ore bune,apoi cu telul sau cu mixerul,mixam cat mai bine pana devine o crema spumoasa.

Intre timp jeleul de capsuni s-a intarit.Crema de ciocolata o punem intr-un pos si o punem rinduri,randuri peste jeleu,pana se acopera toata suprafata.

Se pune blatul deasupra presand usor si se da totul la rece.Dupa 3-4 ore prajitura se poate taia.Se alege un platou,pe care il punem deasupra tavii.Pentru a pune prajitura pe platou,se apuca marginile tavii si platoului si printr-o miscare rapida rasturnam prajitura.Usor tragem folia si gata.Se orneaza cu fructe proaspete.Eu am pus doar un trandafiras din plastelina de ciocolata.


Este o combinatie minunata intre acrisor,de la fructe si dulceata ciocolatei!......si foarte usor de facut!