contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Deliciu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Această reţetă extrem de simplă o aveam scrisă în caietul vechi de reţete.
Este uşor de preparat, nu necesită prea mult timp şi destul de ieftină. Este o combinaţie de blat de negresă şi o cremă din "îngroşeală" de făină cu lapte, cum se spune în vechea reţetă.
Am preparat-o în weekendul trecut dar acum i-a venit rândul să o postez pentru voi.

Pentru blat avem nevoie de:

- 6 oua
- 20 g cacao
- 150 g zahăr
- 3 linguri de ulei
- 130 g făină făină
- un praf de copt
Se încinge cuptorul şi se trece la pregătirea blatului . Albuşurile se bat cu zahărul . Se adaugă gălbenuşurile pe rând, uleiul şi făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Eu întodeauna amestec cacaua cu făina, le dau prin sita fină şi apoi le adaug împreună la compoziţie.
Se pune compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 25 - 30 minute.
In acest timp prepar crema din:
- 250 g zahăr
- 200 g făină + 250 ml lapte
- 500 ml lapte
- 250 g unt
Se pune la fiert 500 ml lapte, se adaugă zahărul.
Făina se amestecă cu 250 ml lapte până ce se elimină toate cocoloaşele de făină apoi compoziţia se adaugă treptat în laptele care fierbe, amestecând continuu.
Se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc şi de dă la rece. Se bate untul cu mixerul; se înglobează crema de lapte, adăugând tot cîte o lingură până se termină toată crema, apoi se mixează la viteză maximă 2 - 3 minute, crema devenind spumoasă.
Pentru sirop ne trebuie
- 400 ml apă
- 250 g zahăr
Se fierbe apa cu zahărul până se îngroaşă puţin, se lasă să se răcorească şi încă călduţ, siropul se toarnă peste blatul rece.
Peste blat se toarnă toată crema, se întinde uniform iar deasupra se toarnă o glazură din ciocolată, fie de la Dr. Otker, fie preparată din ciocolată topită. Eu am preferat varianta mai simplă, cea de la Dr. Otker.