contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Fina Cu Cocos Si Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Stiu ca de cateva zile va delectati cu antetul meu care abunda in retete cu prune :P, dar nu m-am putut abtine sa nu va prezint si o noutate in domeniu :))) ...adica aceasta prajitura minunata, cu glazura crocanta de cocos!!!!!!!!!
E absolut delicioasa!!!!!!!!!!!!!!
Ingrediente:
Pentru umplutura:
- 750 g. prune
- 125 g. unt
- 200 g. zahar
- 2 linguri lapte
- 200 g. fulgi de cocos
Pentru blat:
- 150 g. branza dulce de vaci degresata
- 8 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 75 g. zahar
- 1 pliculet zahar vanilat (10 g.)
- 1 varf de cutit de sare
- 300 g. faina
- 1 plic praf de copt (10 g.)
Mod de preparare:
Pentru umplutura, spalati prunele, stergeti-le, taiati-le pe jumatate si indepartati-le samburii.
Topiti untul in bain-marie. Adaugati treptat zaharul, amestecand mereu, apoi laptele si fulgii de cocos. Dupa omogenizare, luati amestecul de pe foc, apoi lasati-l sa se raceasca.
Pentru aluat, puneti branza intr-un castron, apoi amestecati-o cu laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Presarati faina impreuna cu praful de copt (ambele cernute) peste compozitia de branza, apoi amestecati cu ajutorul mixerului. Picurati deasupra uleiul pentru a-l face mai pufos si amestecati bine cu mainile pana obtineti un aluat omogen. Formati o bila din aluatul obtinut si lasati-l cca. 10 minute sa se odihneasca:

Incingeti cuptorul pana la temperatura de 175 grade C. (foc potrivit). 
Ungeti o tava cu ulei sau tapetati-o cu hartie de copt. Intindeti aluatul pe o planseta sau pe o suprafata plana, intinsa. Asezati-l apoi in tava, avand grija sa il aranjati pe margine. Puneti prunele taiate in bucati peste aluat, asa cum sint aranjate tiglele pe acoperis :P

Presarati masa de fulgi de cocos deasupra prunelor:

Dati prajitura la cuptor pe gratarul din mijloc timp de cca. 30 de minute:

Scoatei prajitura din cuptor, apoi lasati-o sa se raceasca:

Taiati prajitura in bucati de marime potrivita si asezati-le pe un platou mai mare:

Savurati-le cu cafea fierbinte!!!!!!!!!!!!! :P

Sa aveti pofta!!! :))

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com