contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Greceasca Cu Sirop, Din Foi De Placinta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Fetelor, trebuie neaparat sa incercati prajitura asta (eu o pup pe nashica mea draga (Lili) pentru ca mi-a spus despre ea :P). E rapida, gustoasa si cu 0 grad de dificultate in preparare :)))
E chiar perfecta pentru sfarsitul asta (ploios) de saptamana ;)
Ingrediente:
- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de zahar
- 1 pachet foi de placinta (400 grame)
- 1 pahar de iaurt (200 ml)
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 lamaie
- 1 fiola esenta de rom
- sirop de zahar ars (4, 5 linguri zahar, 2 cani apa)
Mod de preparare:
Se dezgheata foile de placinta:


Se zdrentuiesc fara mila :P


...acum e momentul pentru a va rezolva vechile rafuieli, ramase nerezolvate...bineinteles, la nivel mental :)))


Se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine:

Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza:


Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent (nu e nevoie sa ungeti cu nimic forma)


Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit (180 grade)


Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 4, 5 linguri de zahar (eu am pus zahar brun). Cand incepe sa se caramelizeze (nu are voi sa fumege sau sa se arda/sa se inegreasca, fiindca va fi amar) adaugati doua cani de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin.
Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda:


Nu va grabiti, siropul se va absorbi incet, incet...pe masura ce-l turnati:


Asa arata la final:


Se taie cand e rece:


...zemoasa si dulce ca o baclava...adica delicioasa!!!!!!!!!!!!!! :)




P.S. Siropul original era de lamaie: din 3 pahare de apa, zeama de la 2 lamai + coaja, 2 pahare de zahar.
Se fierb toate pana scade putin, dupa care se toarna peste prajitura, exact ca cel de zahar ars.
Eu am facut si varianta asta, dar ai mei n-au fost prea incantati :P ...gustul acru la noi in familie e foarte slab tolerat :)))
...e adevarat, insa, ca asa e foarte racoritoare...si mai putin dulce :P
Va invit sa va alegeti varianta care va place mai mult :)
Reteta preluata de la Floridecamp




Articol recomandat de savalaura.blogspot.com