contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Milch Schnitte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Stiu ca am mai postat aceasta reteta o data dar cum este preferata surorii mele si nu mai este mult pana ce am sa ma duc in vizita m-am gandit sa mai exersez o data. Dar va spun cu mana pe inima as lasa orice prajitura, tort, biscuite si tarta pentru aceasta bunatate.

Pentru Blat:
   - 4 oua
   - 80g zahar
   - 1 lingurita zahar vanilat
   - 2 linguri gris
   - 2 linguri cacao
   - 2 linguri faina
   - 2 linguri miere
   - 1 lingurita praf de copt
   - 20ml lapte
   - 100ml ulei
   - un praf de sare
Pentru Crema:
   - 200 ml lapte condensat
   - 200 ml frisca lichida
   - 100 ml lapte
   - 6g gelatina
   - 1 lingura miere
   - esenta de vanilie

BLAT:

   Separati ouale si mixati galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc si isi tripleaza volumul.


Amestecati faina, grisul, praful de copt si cacao.


Amestecati galbenusurile cu laptele, uleiul si mierea apoi incorporati faina pana ce obtineti o compozitie omogena.


Mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase.


Tapetati cu hartie de copt doua forme rotunde cu baza detasabile.


Incorporati albusurile in compozitia de prajitura si turnati amestecul in cele doua forme de prajitura.


Coaceti in cuptorul incins la 160C/ gaz 4 pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.



CREMA:

Amestecati laptele condensat cu 50 ml lapte. Puneti restul de lapte si gelatina intr-o cratita pe foc mic pana ce aceasta se dizolva.


 Amestecati laptele condensat cu gelatina, esenta de vanilie si mierea.


 Mixati frisca, adaugati crema de lapte condensat si amestecati pana ce se omogenizeaza. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru 30 de minute sau pana ce incepe sa se inchege.


Taiati blaturile pe jumatate si puneti crema inchegata intre cele doua felii. Puteti forma un tort din cele doua blaturi sau 4 blaturi daca le taiati pe jumatate. Eu am facut doua mini tortulete.



Lasati la frigider pentru cel putin 2-3 ore.









POFTA BUNA!!!