contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Mokka

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


...cafea, alune, ciocolata, rom...destul de decadent pentru voi?! :)))
Mie mi-a satisfacut pe deplin simturile, hi, hi...
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 oua
- 150 g. zahar pudra
- 125 ml. ulei
- 125 ml. apa minerala
- 3 fiole esenta de rom
- 150 g. faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita cafea macinata sau instant
- 200 g. alune de padure
Pentru decorat:
- 250 g. ciocolata de lapte
- 100 ml. frisca lichida
-  25-30 g. unt
- boabe de cafea


...era clar cu ce aveam sa incep, nu?! :))
...cu alunul nostru drag, ce an de an se face tot mai chipes :D

 


...de bucurie ca s-au copt, in sfarsit, alunele, Bogdi le-a cules pe toate (ma rog, pe alea la care ajungea el :P)


...si dupa ce si-a indesat cu pofta cateva-n gurita-i scumpa, m-a lasat sa-mi fac de cap cu ele :))


...dar sa va zic cate ceva si despre reteta :P

Ouale si zaharul se amesteca bine si se bat cu ajutorul mixerului pana se obtine o spuma. Se adauga treptat uleiul, apa minerala si esenta de rom., apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, cacaua, cafeaua si alunele macinate (in prealabil prajite pentru 2, 3 minute la foc mediu...pentru o aroma de vis :P)


Se bate cu mixerul pana se obtine o compozitie ca de chec:

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade C. pentru 20-25 minute:

 


Prajitura se lasa sa se raceasca, iar intre timp se prepara glazura de ciocolata (chiar aveam nevoie de asta :D)


Se pun toate ingredientele pentru glazura intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa pana cand se topesc.
Cand s-a mai racit, se toarna peste prajitura:


Se lasa la rece (nu la frigider)
E o glazura minunata!!! Pe langa faptul ca e gustoasa foc mai e si aratoasa...n-o laud degeaba, veti vedea, are sclipiri de diamant :P


S-a mentinut lucioasa chiar si atunci cand am inceput sa croiesc eternele mele romburi :)))


Le-am taiat dupa acelasi "tipar" de aici: Romburi cu nuci si cafea


Voi o puteti felia, bineinteles, in ce forme doriti :)
Marginile au fost primele care au cazut :P


La final, se elibereaza boabele de cafea :))

...si se orneaza fiecare bucata de prajitura, dupa propria fantezie...


Delicioasa!!!!!!!!!!!
...deci nu accept sa n-o-ncercati! :P






Articol recomandat de savalaura.blogspot.com