contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Negresa Ca La Mama Acasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
Blat:
  • 13 linguri apa,
  • 4 oua,
  • 1 pachet margarina,
  • 4 linguri cacao,
  • 1+ 1/2 cana zahar,
  • 1 cana faina,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • o lingurita amoniac,
  • o lingurita otet,

Glazura:
  • 15 linguri apa,
  • 3 linguri cacao,
  • 100 g ciocolata menaj,
  • 5 linguri zahar.

Mod de preparare:
Punem la fiert apa cu zaharul si cacao, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza ingredientele.
Trebuie sa dea cateva clocote, dupa care se lasa sa se raceasca putin (max 2-3 minute).
Adaugam margarina si amestecam pana se topeste.
Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, faina amestecata cu praful de copt si amoniacul stins in otet.
La sfarsit adaugam albusurile batute spuma.
Compozitia o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptor pentru ~ 40 minute.
Intre timp pregatim si glazura.
Se amesteca apa cu zaharul, cacao si ciocolata de menaj.
Se pune la foc mic pana se topeste toata ciocolata.
Se toarna fierbinte cand scoatem prajitura din cuptor.
In glazura puteti adauga si nuci sau alune tocate marunt.
Bon Appetit!


Articol recomandat de micky-mihaela.blogspot.com