contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Nulaco

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-a ramas gandul la cum arata aceasta prajitura de cand am vazut-o in Click pt femei... Pana la urma am reusit s-o fac... Multumesc Monica pt lapte condensat la cutie (reteta o cere!!)
Ce sa va zic... eu ajunsesem ca multe torturi sau prajituri nici macar sa nu mai gust tin ele... de mancat nu se mai pune problema!.... Dar aceasta!??!!... Am mancat un sfert din ea numai eu... nu ma puteam opri... Taiam si mai furam cate o bucatica! ...
In reviste au ajuns ca toate prajiturile sa se numeasca "prajitura delicioasa...", deliciu cu..., prajitura cu... si se zice ingredinteul de baza... Aceasta de exemplu se numea in revista: Prajitura cu lapte condensat....Pai la cate prajituri cu lapte condensat am eu... Deci m-am gandit sa o botez... si pentru ca e prajitura cu NUca si LApte COndensat ... asa am botezat-o!
Dar sa trec la butonat reteta!...
Ingredinte:
Blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 200 gr miez nuca macinat
  • 6 linguri pesmet
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 foaie napolitana
Crema:
  • 1 cutie lapte condensat (400 ml)
  • 250 gr unt
Decor:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 0 lingura de ulei
  • cateja jumatati de miez de nuca
Preparare:
1. Se bat ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga miezul de nuca macinat si pesmetul amestecat cu praful de copt. Se imbraca o tava de 25x30 cm (a mea a avut 24x34cm) cu hartie de copt, se aseaza o foaia de napolitana si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40-45 min. Se lasa sa se raceasca in tava.
2. Intre timp se pune cutia cu lapte condensat intr-o oala si se umple cu apa. Se fierbe timp de o ora, la foc mic. Se lasa sa se racoreasca si se deschide.
Untul se bate spuma si se adauga treptat laptele condensat, care s-a caramelizat la fierbere si se omogenigeaza bine.
3. Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider sa se intareasca.
4. Se scoate hartia, se intinde peste crema de ciocolata topita (la baie de abur) si se da la rece pana se intareste. Se taie bucati (cu un cutit trebut prin apa firbinte) si se decoreaza fiecare bucata cu jumatati de miez de nuca.
Ingredientele:
1. Prepararea blatului
2. Prepararea cremei
3. Asamblarea:
4. Se adauga glazura:


In prima faza... nu prea mi s-a parut ca seamana: blatul parca a crescut prea mult (desi arata f bine), iar crema prea subtire fata de poza... dar va zic... nu vreti sa fie mai groasa crema... E foarte bine asa, pentru ca nu e o crema "usoara"!...
Insa, uitanduma dupa o zi... parca totusi seamana cu ce trebuia sa iasa!... Pentru cine prefera nucile v-o recomand!!... E delicioasa!!! (chiar si sotului i-a placut, el care prefera prajiturile cu blaturi fff insiropate)