contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura "maria"

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
12 linguri zahar
12 linguri faina
6 linguri apa
1 praf de copt
un praf de sare
Pentru crema:
dulceata de prune, visine
1 plic budinca de ciocolata - Dr. Oetker
400 ml lapte
3 linguri zahar
o ceasca de cafea
2 pachete biscuiti "Coconitos"
Pentru decor:
1 plic "Decor"- glazura cu gust de ciocolata  de la Dr. Oetker
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la foc potrivit.
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata daugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina. Separat mixam albusurile pe care le adaugam  in compozitie, amestecand incet cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii).
Cand este copt blatul, scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, dupa care  taiem blatul in doua.
Pentru crema:
Pregatim praful de budinca, dupa instructiunile de pe plic( doar ca eu am folosit 400ml lapte nu 500 ml, pentru a nu fi prea moale budinca).O lasam sa se raceasca.
Intre timp, ungem prima jumatate de blat cu dulceata (eu am folosit dulceata de prune) , iar peste dulceata asezam jumatate din cantitatea de budinca.
Dupa care se tapeteaza cu un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu cafeaua pregatita din timp. Lasam un pic sa se intrepatrunda, dupa care adaugam cealalta jumatate de budinca.
La final asezam cealalta jumatate de blat, pe care o decoram cu glazura de ciocolata.


Pofta buna!!!