contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Raffaelo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o prajitura fina si eleganta...e foarte potrivita pt sarbatori si evenimente speciale...
prezentare:

Ingrediente:
crema
600 ml frisca lichida
400 gr. ciocolata alba - am folosit Poiana si de menaj
1 plic zahar vanilescu
5-7 gr. gelatina granule
frisca se incalzeste pe bain-marie sau la microunde... apoi se adauga ciocolata rupta bucatele...
se amesteca incontinuu pana se topeste...
se da la racit
gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic... si se adauga deasupra cremei de ciocolata...se da la frigider pt minim 3 ore... cand urmeaza sa fie intinsa intre blaturi, se mixeaza bine cu mixerul...
blat 1
2 oua
100 gr. zahar
80 ml ulei
80 ml lapte
180 gr. faina
1 plicilet praf copt
sirop pt blat: apa, zahar, esenta de migdale... se da intr-un clocot...asteptati sa se raceasca...
ar fi ideal sa faceti un sirop pe baza de lichior de cocos!
galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele si uleiul.
se adauga faina amestecata impreuna cu praful de copt...

la final se adauga albusurile batute spuma...
compozitia se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt...
se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min...
faceti testul cu scobitoarea...
blat 2
5 albusuri
150 g. zahar
150 g. fulgi cocos
esenta migdale
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare si lucioasa...
Se adauga fulgii de cocos... esenta de migdale.


compozitia se toarna in tava captusita cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul preincalzit...
cand s-au racit blaturile...se asambleaza prajitura...
primul blat se insiropeaza bine, bine...
se pune jumatate din crema de ciocolata alba...
apoi se adauga al doilea blat...
si deasupra a doua jumatate de crema...
se presara fulgi de cocos deasupra...
rezultatul:



reteta am luat-o de pe blogul Laurei, care la randu-i a luat-o de la Laura S!le multumesc amandurora!:D
am modificat un pic reteta, umbland la cantitatea de ciocolata, ceva ingrediente pe la blaturi...
prajitura asta este mai buna a doua, chiar si a treia zi...trebuie sa se inmoaie blaturile de aceea are nevoie de timp!