contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Rasturnata Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca va place inghetata de vanilie si nu aveti cu ce sa o "asortati" va recomand aceasta minunata prajitura rasturnata.

Ingrediente topping
- 2 linguri unt moale
- 55 g zahar brun
- 300 g capsuni mici feliate
Ingrediente blat
- 115 g unt moale
- 145 g zahar brun
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 170 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita cardamom
- 160 g smantana
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti cele doua linguri de unt intr-o tava rotunda de 20 cm si dati tava pentru cateva secunde la cuptor, cat sa se topeasca untul. Scoateti tava cu un prosop si rotiti-o astfel incat untul sa tapeteze tava in intregime.
2. Intr-un vas cerneti faina impreuna cu praf de copt, bicarbonat, sare si cardamom. Bateti cu mixerul pe o viteza medie untul impreuna cu zaharul brun cca 3 minute. Curatati peretii bolului cu o paleta apoi adaugati oul si esenta de vanilie. Mixati inca un minut.
3. Aduagati la compozitie smantana alternand cu ingredientele uscate si amestecati pe viteza mica a mixerului. Tapetati forma de tort cu zahar brun, apoi asezati deasupra feliile de capsuni. Adaugati alutul si intindeti-l cu grija peste fructe. Coaceti 35 de minute sau pana cand testul cu scobitoarea iese ok. Scoateti tortul din cuptor si lasati-l sa se odihneasca pentru 10 minute inainte de a-l rasturna pe un platou Serviti cu inghetata sau frisca dupa preferinta.
comentarii