contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Snickers

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



       Reteta aceasta am primit-o de la tusa Cheta , pe care o pup cu mult drag !
2 Foi :
4 albusuri
175 g zahar
2 lg faina
1,5 lg cacao
1 lgt praf de copt
100 g nuci prajite si taiate
100 g alune nesarate, prajite si taiate
Crema :
4 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
1,5 lg lapte
1,5 lg cacao
100 g unt
Glazura :
100 g Finetti
Mod de preparare :
       Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci).


       Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm .


       Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca.


       
       Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt.
     


   
      Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.
      Pentru glazura : intindem crema de ciocolata Finetti .

           Am trasat cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic . Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.


        Deliciu cu ciocolata si nuci prajite !!!