contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Turnata, Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sursa: Prajitura cu branza dulce - BigMama
Ingrediente: 
~ Blat
4 oua
12 Lg zahar (9 zahar simplu + 3 zahar vanilat – productie proprie) (= 190 g)
15 Lg ulei (= 90 g)
15 Lg lapte caldut (= 130 ml)
1 Lg esenta de vanilie
16 Lg faina (= 250 g)
1 plic praf de copt
~ Crema:
620 g branza dulce
1 ou intreg
3 Lg zahar vanilat (productie proprie) 
~ Decor:
cateva visine si cirese din compot
Mod de preparare: 
~ Blatul:
Am mixat ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul.
Apoi am adaugat pe rand uleiul, laptele caldut si esenta de vanilie, omogenizand dupa fiecare.
Dupa care am adaugat faina cernuta cu praful de copt.
~ Crema:
Am mixat branza dulce cu oul intreg si cu zaharul pana cand am obtinut o crema neteda.
Intr-o tava de copt am pus folie de silicon si am turnat aluatul.
Deasupra am portionat si am incercat sa intind putin crema.
Peste crema am adaugat cateva bucati de visine si cirese din compot.
Am copt prajitura la foc mediu spre mic timp de 40 min. (primele 10 min pe foc mai mare, apoi am redus focul).
A iesit o prajitura pufoasa si delicioasa.
Va recomand s-o incercati cu incredere!
PS: zaharul vanilat l-am obtinut punand intr-un borcan cu zahar cristal batoane de vanilie despicate si curatate de seminte.