contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura "turnata" Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O nebunie de prajitura, doar atat pot sa va spun :)))
Am facut-o mai demult, cu branza...la fel de terminatoare :P (vorba lu' nashica mea draga de peste mari si tari)
O sa va indragostiti si voi de ea, si mai important -copiii vostri :)

Ingrediente aluat:
- 2 oua intregi
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 lingura de praf de copt
Ingrediente crema:
- 1 kg de mere (aprox. 6 mere)
- zahar dupa gust
- scortisoara
Mod de preparare:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se curata merele, se taie bucatele sau felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l lasa. Cand sint calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C, in cuptor preincalzit. Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 40 de minute.
Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie cand este racita complet.

 

 


Reteta preluata de la Anat



Articol recomandat de savalaura.blogspot.com