contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Zazuzei (cheescake Cu Mure)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

I-am zis asa ca am vazut reteta pe blogul Zazuzei,tare drag mie.
As zice ca o poveste intreaga cu reteta asta.
Vazut,placut,executat.
Atata ca dupa vreo 2-3 saptamani ,adica aseara, vrand s-o refac ,imi dau seama ca n-am cumparat branza.Renunt la idee,mai tarziu deschid frigiderul din alte pricini si vad o cutie de branza philadelphia ce nu-mi aduc aminte s-o fi cumparat.Cum paranormalul ziceam sa-l exclud,constat uitandu-ma la pozele facute cu 3 saptamani in urma ca eu nu am pus branza in prima prajitura.(ea fiind altfel cheescake).
Ne-am  distrat pe saturate dupa care am reluat reteta.
Buna a fost si prima ,da'mult mai buna a doua.
Am modificat putin reteta ,adaugandu-i o nuca de unt,din pricina ca Zazuza zicea ca e prea sfaramicioasa.Acum dupa aceste doua incercari (asta pentru ca merita ca e buna rau),cred ca daca folosescti branza philadelphia,si bati albusurile spuma ca la bezele  si apoi adaugi restul,nu se sfarama,asa ca e posibil sa nu fie nevoie de unt.
Cantitatea este mica,daca aveti famelie mare,trebuie sa dublati,pentru ca se mananca pe nerasuflate la o masa. .Cand o mai fac cu branza ,o dublez si eu ,mai putin numarul de oua.Va dau de stire.
Iaca diferenta dintre extaz (praji cu branza din prima imagine)

si agonia fara branza Voi vedeti vreo diferenta ?in afaraa in rima cred ca am pus mai ulte mure.
de aratare pare ca nu prea e da' de gust,oh.da !!!!
Nu v-am spus ca am folosit mure congelate de manuta mea,dupa reteta Mayei ,pe care n-am stiut-o ,am us-o in vara asta in aplicatie si nu pot decat sa va spun ca e absolut grozava ca tot blogul ei de altfel.Am sa reiau poimaine reteta e de congelare,pe care vreau s-o extind in afara de fructe de padure la vinete grillate.
INGREDIENTE
-4 oua
-200 g branza Philadelphia
-200 g zahar
-6 Lg (linguri) gris
-2 Lg faina
-1 lg (lingurita) amidon
-aprox 40 g unt topit (cat o nuca )
-1 vf de cutit de sare
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie

-cam  o mana de mure,dupa cum va lasa inima
Tava de 17x24cm
MOD DEPREPARARE :

 

-batem albusurile spuma cu 1 vf de cutit de sare, tare,adaugam zaharul,zaharul vanilat si batem in continuare ca la bezele
-adaugam apoi branza,untul topit ,eu l-am topit 1/2 secunda la microunde,apoi fainurile si praful de copt.Amestecam bine sa se omogenizeze,apoi adaugam coaja rasa de lamaie.


-ungem tava cu unt sau ce vrem,infainam si adaugam compozitia
-eu am avut mure congelate dupa reteta mayei,pe care le-am dat prin faina si le-am asezat in aluatul pe care l-am pus in cuptorul preicalzit la 180 * pentru aproximativ 30-40 de minute.
-sfanta este proba scobitorii :iese curata,fara urme de aluat,e gata.


-lasam sa se raceasca incet (asta e secretul pentru toate prajiturie,ca sa nu se lase) cu usa de la cuptor intredeschisa.apoi scoatem tava si o lasam sa se raceasca complet.
-presaram zahar praf deasupra
- Incercati-o asa simpla sau cu inghetata de fructe de padure.
Ce zici Zazuza de experienta mea.Abia astept sa ma lauzi !Sa nu-mi spui ca am pus prea putine mure,ca ai dreptate !



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com