contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajituri - Briose Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta de Muffins cu ciocolata gasita pe siteul http://www.retetecalamama.ro.

Ingrediente:

220 de grame de ciocolata cu 70% cacao (sau de care va place voua, eu asta am folosit, pentu un gust cat mai intens)
 - 120 de grame de unt cu 80% grasime
 - 80 de grame de faina
 - 100 de grame de zahar
 - 1 praf de sare 
 - 1 lingurita de extract de vanilie 
 - 4 oua intregi

Preparare: 


1.  Aprindeti cuptorul si fixati-l la 180 de grade Celsius.
2.  Ciocolata rupta in bucati si untul se pun intr-o cratita in bain-marie (intr-o alta cratita ceva mai mare cu apa clocotita) ca sa se topeasca impreuna. Daca veti alege un vas mai mare in care sa topiti untul si ciocolata, veti putea pregati toata reteta in acesta, nu va trebui sa trasnferati continutul in altceva.
3. Imediat ce s-au topit untul si ciocolata (sa fie lichide, nu sa se infierbnate sau doamne fereste sa fiarba) se mixeaza cu mixerul la viteza medie sa se racoreasca putin (2-3 minute).
4. Faina se amesteca separat cu sarea si zaharul, apoi se adauga toata deodata peste compozitia de ciocolata topita. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.
5.  Se adauga cate 1 ou, pe rand, mixandu-se dupa fiecare in parte.
6. Se adauga extractul de vanilie si se mai bate pe viteza mare 10-20 de secunde, pana la obtinerea unei compozitii mai deschise la culoare, cremoase.
7. In tava de muffins pregatita cu cosulete individuale de hartie (sau unsa cu unt si tapetata cu pudra de cacao) se imparte compozitia in mod egal.
8.  Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timpul de coacere variind in functie de preferinte:
- daca doriti muffins cu interiorul cremos-lichid, coaceti timp de 9-10 minute; 

daca doriti muffins cu interiorul cremos, dar stabil, care nu mai curge, coaceti 11-12 minute;
 - peste 12 minute e deja un sacrilegiu :P, tot ceea ce e mai special la textura acestor muffins se va pierde, asa incat… stati cu ochii pe ele! Interiorul trebuie sa fie ca de prajitura, mijlocul pe cat posibil cremos





Scoateti prajiturile coapte din tava si lasati-le sa se raceasca inclinate pe o parte. Se pot degusta din starea de caldute pana la complet reci, pudrate cu un pic de zahar pudra, cu diferite topping-uri, cu inghetata etc.
Pofta buna!