contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajituri (cakes)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

This entire plate is for the chocolate fans! It's a white chocolate & milk chocolate mousse cake with a loot of rum syrup in it. DELICIOUS! Thanks to Lili, she is an endless source of inspiration! Muah, my dear!

The pink one is a cherries mousse cake, and next to it is cheese & fanta chocolate cake. Love them both! Cellya knows what I'm talking about ! Thanks for the recipes, my dear!

And the last one, my favorite cake is called The Danube Waves and is so delicious; the white butter and vanilla pudding cream mixed with the refreshing cherries & nuts on the first layer gives such a fine texture that literally melts into your mouth. Honestly, it needs more that two pieces in order to get that feeling :-)))
I posted the cakes above in case you wonder what am I doing when I'm not "caking" ... Let me know if you need the recipes into English, just post a comment and I'll answer ASAP.
Have a nice evening, everyone!
EDIT pentru Pansy, special :-)
Blat: (fiecare adapteaza reteta in functie de marimea tavii)
10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
1 pachet de unt la temperatura camerei
2 linguri de cacao sau 3 linguri de praf de budinca de ciocolata (se simte gustul de ciocolata in varianta cu praf de budinca)
2 linguri de lapte
5 linguri de nuca macina sau tocata cat mai marunt
un praf de sare
1 pachet praf de copt
1 borcan de 650-800 gr compot de visine (visinele se pun la scurs inainte de a incepe sa facem blatul)
Albusurile se bat spuma cu sarea; apoi in alt castron se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma, se adauga galbenusurile, iar dupa ce le-am incorporat pe toate se adauga faina amestecata cu praful de copt - in acest stadiu compozitia o sa fie vascoasa. Se ia cu lingura din albusul batut spuma si se pune treptat peste compozitia de de galbenusuri, mestecand incet. Dupa ce amestecam cele doua compozitii pana devin omogene, le impartim in mod judicios in doua, cat mai frateste posibil, sa nu existe suparari si discutii. In prima compozitie punem nuca (treptat si se mesteca incet!), iar in cea de-a doua se pune cacaoa(sau praful de budinca) amestecata cu laptele (la fel, amestecam pe cat posibil cu incetinitorul).
In tava tapetata cu hartie de copt punem primul blat cu nuca nivelat cat se poate de uniform, apoi il punem pe cel cu cacao, la fel nivelat frumos, iar la final visinele. Se da la cuptorul preincalzit pana trece proba cu scobitoarea.
Crema:
1 pachet de unt la temperatura camerei (cu cat mai moale, cu atat mai bine)
200 gr zahar pudra
2 plicuri de budinca de vanilie
650 ml lapte
Se prepara budinca si se lasa la racit. Untul se mixeaza spuma cu zaharul pudra, dupa care se adauga treptat cate o lingurita de budinca racita, se mesteca bine (operatiunea asta o fac folosind o ligura de lemn - face bine la bicepsi :-). Dupa ce amestecam cele doua compozitii, se adauga crema rezultata peste blatul racit.
Deasupra se pune o glazura din 2 ciocolate cu lapte si 4-5 linguri de frisca lichida
Tot farmecul acestei prajituri sunt visinele, cu cat sunt asezate mai multe pe blat, cu atat mai bine...cel putin asa imi plac mie :-)
S-aveti pofta si dati-mi de stire daca o faceti!